Peugeot yeni marka kimliğini ve logosunu açıkladı

Fransız otomotiv markası Peugeot yeni logosunu ve marka kimliğini açıkladı. 

Otomotiv markalarından birisi olan Peugeot, yeni logosunu ve marka kimliğini açıkladı. PEUGEOT Design Lab tarafından tasarlanan yeni logo, daha akıcı ve daha zarif olarak karşımıza çıkıyor. 1850 yılından beridir tüm logolarında aslan amblemini taşıyan Peugeot logosunun yanı sıra tüm marka kimliğinde de değişikliğe gidiyor.

Yeni marka kimliğinin önümüzdeki ayın sonuna kadar dünya çapında tanıtılacağını ve 2021 sonuna kadar 1.500 bayi tarafından uygulanacağını açıkladı. Peugeot Pazarlama ve İletişim Direktörü Thierry Lonziano, yaptığı açıklamada dünya çapındaki bayilerin 2023 yılına kadar tamamen yeniden markalandırılacağını bildirdi.

Lonziano, markanın yeni atılımının müşteri için “zamanı, kaliteli zamana çevirmek” olduğunu ve kullanıcı deneyimini basitleştirilerek markanın web sitelerine kadar uzandığını söyledi. Peugeot CEO’su Linda Jackson, müşteri deneyiminin diğer alanlarında olduğu gibi araç satışlarına yönelik çevrimiçi süreçlerin de kolaylaştırıldığını belirtti.

Yeni logoyu taşıyan ilk gerçek ürün ise yeni nesil Peugeot 308 olacak. Modelin birkaç kez halka açık yollarda test edildi ancak amblemi hep kamuflaj folyosu ile kaplıydı. Kompakt modelin tam çıkışı 18 Mart’ta planlanıyor, bu nedenle yeni marka logosunun bir aracı süslediğini görmemiz uzun sürmeyecek.

Exit mobile version