Mobil reklamda boyut mu işlev mi önemli?

Yahoo ve OMD Worldwide tarafından yapılan bir araştırma, ekranın tamamını kaplayan reklamların iyi sonuçlar aldığını ortaya koyuyor.

Reklamın hangi boyutta olması, o reklamın algılanma şeklini değiştirir mi? Daha büyük bir reklam yaparsanız daha fazla dikkat çeker mi? Bu sorular reklamcılık sektöründe sıklıkla sorulan sorular… Küresel bir araştırmadan elde edilen veriler telefon ekranın tamamını kaplayan reklamların iyi sonuçlar aldığını ortaya koyuyor.

Yahoo ve OMD Worldwide tarafından yürütülen ve eMarketer tarafından derlenen analiz, büyük reklamların (yani en fazla yer kaplayanların) tüketiciyi en uzun süre “tuzağa düşüren” reklamlar olduğunu gösteriyor.

Rapora göre bir akıllı telefon ekranının %80’ini kaplayan bir reklama gösterilen ortalama dikkat, ekranın %50’sini kaplayan reklama göre iki kat daha fazla ilgi alıyor.

 

Daha büyük reklamlar daha fazla dikkat demek

Peki, tüketiciler reklamı görüntülemek için ne kadar zaman harcıyor? Analize göre ekranın %80’ni kaplayan reklamlarda ortalama dikkat süresi 6,6 saniyeye çıkıyor.

Ekranın %70’ini kaplayan reklamlar 4.3 saniye, %60’ında 3.7 saniye, %50’sinde 3.2 ve %40’ında ise dikkat süresi 3.1 saniye sürüyor.

Daha az boyutlu reklamlarda sonuçlar hiç iç açıcı değil. Reklam ekranın sadece %30’unu kaplıyorsa dikkat süresi 3 saniyeye bile ulaşmıyor, ortalama 2,6 ile kalıyor. %20 boyut için 2.3, %10 boyut için 1.3 ve %10’dan az olan boyuttaki reklamlar bir saniyeden az dikkat alıyor.

Yaş tüm sonuçları değiştiriyor

Araştırma mobil reklama olan ilgiyi ve harcanan zamanı analiz ederken, yalnızca boyutunu değil aynı zamanda her bir tüketici bağlamının da önemli olduğunu söylüyor. Yani, bu kullanıcıların her birinin özellikleri reklama olan ilgiyi değiştiriyor.

Tüketici ne kadar yaşlıysa, ortalama dikkatleri de o kadar yüksek oluyor. 18-24 yaş arasındaki tüketiciler, ortalama 1,3 saniyelik bir mobil reklam dikkat aralığına sahipken 55 yaşın üzerindekiler, başka bir şeye geçmeden önce reklama ortalama 2,1 saniye ayırıyor.

Peki, bu genç tüketicileri ekrana yapıştırmanın bir yolu var mı? Analizde şu temel sonuç ortaya çıkıyor: Reklamcılığı etkileşimli ve sürükleyici hale getirmek!

Tüketicinin buna katılmasını sağlarsanız, başka bir şeye gitmesini engelleme şansınız olur.

Exit mobile version